Metin Demirel’den Şahin’e “Tazminat” Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük İl Başkanı Metin Demirel, Mehmet Ali Şahin’in “Bahçeli Başbakan Erdoğan’a 44 bin 500 TL tazminat Ödeyecek” sözlerine sert tepki gösterdi.

SİYASET 12.08.2013 22:33:59 0
Metin Demirel’den Şahin’e “Tazminat” Tepkisi

MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Devlet Bahçeli Başbakanımıza 44 bin 500 TL tazminat ödeyecek” sözlerine tepki göstererek, Mehmet Ali Şahin’in ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in başbakana yaranma çabasında olduğunu savundu. Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin milletinin, bayrağın birliğin sesi olarak muhataplarına gerekenleri söylemekten kaçınmadığını belirten Demirel, Bahçeli’nin hak edene hak ettiği şekilde konuştuğunu söyledi. Demirel, “Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terörist başına ‘Sayın’ diyen Başbakana Genel Başkanımızın 44 bin 500 lira tazminat ödeyeceğini beyan etmiş. Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin seviyesiz, hayasız konuşmalarıyla ünlü Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelikle, genel başkanlarına yaranma yarışı yaparken halk tabiriyle çam üstüne çam deviriyorlar, inanmadıklarını bile pervasızca sarf ediyorlar. Şimdi soruyorum Yargıtay 3’ncü Hukuk Dairesi Başbakanı ne için tazminat ödemeye mahkum etmiştir? Evet şehitlerden ’kelle’ olarak söz eden ve bebek katiline ‘Sayın’ diyen Başbakanın 3 kuruşluk tazminat cezası, mahkumiyeti Yargıtay 3’ncü Hukuk Dairesi tarafından onaylanmıştır. Türk tarihine şehide ‘kelle’, bebek katiline ‘sayın’ diyen başbakan olarak geçmiştir. Tıpkı Musevi cemaatinden almış olduğu üstün cesaret ödülü madalyası gibi sahibini bulmuştur. Bu bedel vatan millet ve bayrak sevgisi olan için ağır bir bedeldir. Bu bedel binlerce 44 bin 500 TL’lerle mukayese edilmeyecek kadar ağır bir tazminattır. Tabi ki ifade ettiğim gibi vatan bayrak ve millet sevgisi olan için. Kaldı ki, başbakanın ifade ettiklerini halkına söylediklerini bir hatırlarsak kimin tazminat ödemeye mahkum edilmesi gerçeği ortaya net olarak çıkacaktır.

Suriye ve Mısır’da olan gelişmeler ve başbakanın tavırları ve söylemleri Türk milleti adına tarihimizde değerlendirilmesi gereken konular olarak yerini alacaktır. İktidarda kalma adına ülkemizin geleceği karartılırken sessiz mi kalınacaktı? Evet genel başkanımız milletinin, bayrağın birliğin sesi olarak muhataplarına gerekenleri söylemekten kaçınmamıştır, hak edene hak ettiği şekilde konuşmuştur. Her vatansever gibi, her Türk milliyetçisi gibi; genel başkanımız ülkeyi bölmenin eşiğine getirildiği, ileri demokrasi adına basılmamış kitapların bile toplandığı, aleyhte yazı yazan yazarların işlerinden olduğu, bölücüler taltif edilirken, taksimde dikilenlerin bile biber gazı ile dağıtıldığı bir ülkenin başbakanına gereken sıfatlarla konuşarak Türk milletinin hissiyatını söylemiş, yüksek sesle söyleyemediklerini ifade etmiştir. Mevcut yasalar gereği de tazminat ödemeye mahkum edilmiştir. Ancak ne var ki, genel başkanımızın tazminat ödemeye mahkum edildiği sözlerin çok üzerinde ülkenin her yerinde sayın başbakana çok şeyler söylenmektedir. Damat Ferit Paşa haricinde hiçbir başbakanımıza ve devlet adamımıza bu mahiyette sözler sarf edilmemiştir. Tarih sizleri öyle bir yazacak ki, tazminat bedellerinin karşılığı olmayacak. Asil Türk milleti sandıkta öyle bir ders verecek ki feleklerini şaşıracaklar, diyeti ödenmez manevi tazminatları milletimize ödemek zorunda kalacaktır. Allah hiçbir başbakanı ve hiçbir genel başkanı şehidine ‘kelle’ ülkesinde binlerce insanın şehit olmasına neden olan bebek katiline ‘sayın’ demekten mahkum etmesin” dedi. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °